FAQ/UKK

Jäsenyys

Miten kirjaudun jäsenrekisteriin?

Seuramme käyttää jäsenrekisterinä Suomen Olympiakomitean tarjoamaa Suomisportia – samaa, josta ostetaan Salibandyliiton pelilisenssit sekä OP Pohjola Terveyden vakuutukset.

Kirjaudu Suomisportiin (avautuu uuteen ikkunaan).

Mitkä ovat seuran jäsenyysluokat?

Seuran jäseneksi voi hallitus hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä.

 • Seuran varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä 18-vuotta täyttäneen henkilön.
 • Seuran juniorijäseneksi voi hallitus hyväksyä alle 18-vuotiaat nuoret ja lapset.
 • Kunniajäseneksi voi seuran kokous kutsua hallituksen esityksestä henkilön, joka on erittäin merkittävästi edistänyt seuran toimintaa. Kunniajäsenen arvo on elinikäinen.
 • Kunniapuheenjohtajaksi voi seuran kokous kutsua seuran puheenjohtajana ansiokkaasti toimineen henkilön. Kunniapuheenjohtajan arvo on elinikäinen.
 • Kannattajajäseneksi voi seuran hallitus hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla vuotuisen tai kertakaikkisen kannattajajäsenmaksun.

Tuleeko minun olla jäsen osallistuakseni toimintaanne?

Kyllä, jokaisen toimintaan osallistuvan tulee olla jäsen, myös kaikkien toimihenkilöiden, kuten valmentajat, joukkueenjohtajat, yms.

Seuran järjestävässä jäsenkokouksessa sovittiin, että jäsenmaksu kalenterivuodelta 2018 on 0€. Kuitenkaan jäsenjärjestelmän (Suomisport) tämän hetkisen vajavaisuuden vuoksi emme voi ”myydä” ilmaisia jäsenyyksiä. Koska järjestelmä ei tällaista hyväksy, jouduimme siirtämään osan joukkueiden kausimaksusta jäsenmaksuun. Näin kokonaishinta toimintaan osallistumisesta on kuitenkin sama!

 • Aikuisten ja nuorten kuntosählyissä (NiceSähly & ÄijäSähly) laskimme
  joukkuemaksuja 5€ ja teimme jäsenyydestä maksullisen -> 5€ varsinainen jäsen
  tai juniorijäsen.
 • Harrastejoukkueissa (P08/P09/P10) ja salibandykerhoissa (P11) myös
  vanhempien tulee olla jäseniä ja laskimme joukkuemaksuja 10€ ja teimme
  jäsenyydestä maksullisen -> 5€ varsinainen jäsen + 5€ juniorijäsen.

Jäsenmaksut kaltenterivuonna 2018?

 • Varsinainen jäsen & juniorijäsen: 5€
  • Järjestelmän (Suomisport) vajavaisuuden vuoksi, jouduimme siirtämään osan kausimaksuista jäsenmaksuun. Jäsenkokouksessa päätettiin, että jäsenmaksu kalenterivuodelta 2018 on 0€. Kuitenkaan järjestelmä ei tällaista hyväksy, joten jäsenyydestä peritään järjestelmässä nimellinen 5€, joka hyvitetään jäsenille seuraavasti:
   • Harrastejoukkueissa ja kerhoissa on joukkuemaksua alennettu 10€ ja sekä vanhempi, että lapsi ilmoitetaan seuran jäseneksi.
   • Kilpajoukkueissa jäsenyys maksaa 5€ varsinaiselle jäsenelle tai juniorijäsenelle. Tämä maksu huomioidaan pelaajan kausimaksussa.
   • Aikuisten kuntosählyssä laskimme joukkuemaksua 5€.
  • Näin kokonaishinta toimintaan osallistumisesta on kuitenkin sama!
 • Kannattajajäsen: 200€

Miten hankin jäsenyyden Suomisportissa?

1. Kirjaudu Suomisportiin tietokoneella (tällä hetkellä jäsenyyden hankkiminen ei toimi puhelimessa)

2. Valitse ”Ostamaan”

3. Valitse ”Jäsenyyden”

4. Kenelle ostat jäsenyyden? Itsellesi tai huollettavallesi (lapsellesi).

5. Mihin seuraan haluat liittyä? Hae ”Kempele” ja valitse ”KEMPELE WILD DUCKZ”

6. Valitse jäsenyystyyppi. Kannattajajäsen, varsinainen jäsen tai juniorijäsen (alle 18-vuotiaille).

7. Valitse maksutapa listalta (esim. korttimaksu) ja hyväksy kaikki kolme lauseketta, jonka jälkeen ”Jatketaan maksamaan 5.00 €”-painike tulee aktiiviseksi. Tällä hetkellä Suomisportin maksutavat ovat verkkomaksu, korttimaksu sekä maksu laskulla ja erissä. Liikuntaseteleillä maksaminen ei ole tällä hetkellä mahdollista.

8. Maksa maksutavan mukaisesti.

Miten vahvistan jäsenyyteni tapahtumassa tai joukkueenjohtajalle?

Kun jäsenyyden on ostanut Suomisportissa, tulee siitä henkilön profiiliin kuitti jäsenyyden vahvistamiseksi. Esimerkiksi kilpailupaikalla Suomisportin mobiilisovelluksen avulla profiilistaan voi todistaa omat voimassaolevat jäsenyytensä. Näin jokainen jäsen voi vaikkapa paikan päällä todistaa maksunsa näyttäen kännykästään maksukuitin. Jäsenyys näyttää mobiilisovelluksessa seuraavanlaiselta:

5

Mistä tiedän onko minulla tai huollettavallani jäsenyys?

Kun jäsenyyden on ostanut Suomisportissa, tulee siitä henkilön profiiliin kuitti jäsenyyden vahvistamiseksi. Esimerkiksi Suomisportin mobiilisovelluksen avulla profiilistaan näkee omat voimassaolevat jäsenyytensä. Oman huollettavan jäsenyyden huoltaja näkee myös sovelluksesta huollettavan omassa profiilissa.

Jäsenyys näyttää mobiilisovelluksessa seuraavanlaiselta:

5

Voinko hankkia jäsenyyden Suomisportista puhelimella?

Valitettavasti tällä hetkellä jäsenyyden hankkiminen puhelimen verkkoselaimen kautta ei toimi. Suomisportin mobiilisovelluksessa ei myöskään ole vielä jäsenyyden hankkimistoiminnallisuutta. Olemme tehneet näistä jo Olympiakomitealle virheraportin.

Tällä hetkellä ainut tapa hankkia jäsenyys on kirjautumalla tietokoneen verkkoselaimen kautta Suomisportiin ja valitsemalla valikosta ”Ostamaan”.

Tuleeko huoltajan hankkia jäsenyys, jos jäsenyyden on jo hankkinut huollettavalle?

Harrastejoukkueissa (P08/P09/P10) ja salibandykerhoissa (P11) myös
vanhempien tulee olla jäseniä ja laskimme joukkuemaksuja 10€ ja teimme
jäsenyydestä maksullisen -> 5€ varsinainen jäsen + 5€ juniorijäsen.

Seuran järjestävässä jäsenkokouksessa sovittiin, että jäsenmaksu kalenterivuodelta 2018 on 0€. Kuitenkaan jäsenjärjestelmän (Suomisport) tämän hetkisen vajavaisuuden vuoksi emme voi ”myydä” ilmaisia jäsenyyksiä. Koska järjestelmä ei tällaista hyväksy, jouduimme siirtämään osan joukkueiden kausimaksusta jäsenmaksuun. Näin kokonaishinta toimintaan osallistumisesta on kuitenkin sama!

Pelaaja/joukkueet

Löytyykö seurastanne vuonna XXXX syntyneelle lapselleni joukkuetta?

Kaudella 2018-2019 meiltä löytyy joukkueet seuraaviin ikäluokkiin:

 • Pojat
  • 2004/2005 syntyneet, kilpajoukkue
  • 2007 syntyneet, kilpajoukkue
  • 2008 syntyneet, harrastejoukkue
  • 2009 syntyneet, harrastejoukkue
  • 2010 syntyneet, harrastejoukkue
  • 2011/2012 syntyneet, salibandykerho (yhdistetty pojat ja tytöt)
 • Tytöt
  • 2004/2005 syntyneet, kilpajoukkue
  • 2011/2012 syntyneet, salibandykerho (yhdistetty pojat ja tytöt)
 • Aikuiset
  • NiceSähly, kuntosähly naisille
  • ÄijäSähly, kuntosähly miehille

Miten ilmoittaudun joukkueeseen?

Kerhot, harrastejoukkueet sekä aikuisten kuntosähly

Seuramme käyttää jäsenrekisterinä sekä joukkueisiin ilmoittautumiseen Suomen Olympiakomitean tarjoamaa Suomisportia – samaa, josta ostetaan Salibandyliiton pelilisenssit sekä OP Pohjola Terveyden vakuutukset.

 1. Kirjaudu Suomisportiin (avautuu uuteen ikkunaan).
 2. Valitse ”Tapahtumat”. Tapahtumaa voi hakea hakusanoilla ”Kempele Wild Duckz” tai ”salibandy”.
 3. Valitse listalta oman seuran joukkueista sukupuolen ja ikäluokan mukainen joukkue (esim. P08 = pojat vuonna 2008 syntyneet) ja paina ”Ilmoittaudu”.
 4. Maksa ilmoittautuminen. Osassa joukkueista maksun voi suorittaa kahdessa tai useammassa erässä, joten ensimmäisen erän maksaminen hoidetaan Suomisportin kautta ja seuraavat erät seura laskuttaa erikseen.

Kilpajoukkueet

Ota yhteys oman ikäluokkasi joukkueenjohtajaan tai päävalmentajaan.

Toimintaohjeet loukkaantumistilanteessa?

Huolehdi tapaturman ensiavusta Neljän Koon (Koho, Kompressio, Kylmä, Kipulääke) periaatteen mukaisesti!

Hakeudu hoitoon. Ota Kela-kortti mukaan. Mikäli olet ottanut vakuutuksellisen passin, hakeudu OP Vakuutuksen hoitolaitoskumppaneille (Pohjola Terveys) tai kiireellistä hoitoa vaativissa tapauksissa terveyskeskukseen tai sairaalan ensiapupoliklinikalle.

Ensisijainen hoitopaikka Pohjola Terveyden Urheiluklinikka löytyy Oulun Hiirosesta, osoitteesta Kiilakivenkuja 1, 90250 Oulu (katso reittiohjeet).

OPn vakuutusasiakas – soita Pohjola Terveysmestarille p. 0100 5225

Aukioloajat:

 • ma – pe klo 8.00 – 18.00
 • la – su klo 11.00 – 17.00

Mistä löydän tiedon joukkueen kausimaksusta?

Kerhot, harrastejoukkueet sekä aikuisten kuntosähly

Kausimaksun suuruus riippuu ikäluokasta. Lisätietoa maksuista joukkueiden omilla sivulla sekä Suomisportin joukkueeseen ilmoittautumisessa.

Järjestelmän (Suomisport) vajavaisuuden vuoksi, jouduimme siirtämään osan joukkueiden kausimaksusta jäsenmaksuun. Jäsenkokouksessa oli sovittu, että jäsenmaksu kalenterivuodelta 2018 on 0€. Kuitenkaan järjestelmä ei tällaista hyväksy. joten, laskimme joukkuemaksuja ja teimme jäsenyydestä maksullisen -> 5€ varsinainen jäsen + 5€ juniorijäsen. Näin kokonaishinta toimintaan osallistumisesta on kuitenkin aina sama.

Kilpajoukkueet

Kilpajoukkueissa kausimaksun suuruuden voi kysyä joukkueenjohtajalta.

Voinko perua joukkueeseen ilmoittautumiseni?

Kerhot, harrastejoukkueet sekä aikuisten kuntosähly

Ilmoittautumisen voi perua 14 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta ja jo mahdollisesti maksettu kausimaksu palautetaan. Jos ilmoittautuminen tehdään ennen pelikauden alkua, ilmoittautumisen voi perua viimeistään 14 vuorokautta pelikauden alun jälkeen. Esimerkiksi: pelikausi alkaa 15.8.2018, joten ilmoittautumisen voi perua 28.8.2018 mennessä.

 • Halutessasi peruuttaa joko oman tai huollettavasi osallistumin, ota yhteyttä seuran toimistolle (yhteystiedot sivun alaosassa).

Kilpajoukkueet

Kilpajoukkueissa voi yleensä käydä kokeilemassa kaksi (2) kertaa ennen kuukausimaksun tai kausimaksun ensimmäisen osan maksamista. Lisätietoa joukkueen joukkueenjohtajalta.

Miten todistan tarvittaessa ilmoittautumiseni tapahtumassa tai joukkueenjohtajalle?

Kerhot, harrastejoukkueet sekä aikuisten kuntosähly

Kun olet ilmoittautunut joukkueeseen Suomisportissa, tulee siitä henkilön profiiliin tapahtumatieto. Esimerkiksi harjoituksissa Suomisportin mobiilisovelluksen avulla profiilistaan voi todistaa tapahtumailmoittautumisen.

Seura myös toimittaa ryhmän joukkueenjohtajalle listan tapahtumaan ilmoittautujista, joten välttämättä pelaajan (tai hänen huoltajansa) ei tarvitse millään tavalla erikseen todistaa ilmoittautumista, ellei ilmoittautuminen ole tullut juuri ennen tapahtuman (harjoituksen) alkua.

Suomisport

Mikä on Suomisport?

Suomisport on koko Suomen urheiluyhteisön yhteinen, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu. Suomisport-palvelun tarjoaa Suomen Olympiakomitea.

Seuramme käyttää Suomisportia jäsenrekisterinä sekä kuntosählyyn, harrastejoukkueisiin ja selibandykerhohin ilmoittautumiseen. Suomisportista löytyvät myös lajissa tarvittavat lisenssit sekä OP Pohjola Terveyden urheiluvakuutukset.

Miten kirjaudun Suomisportiin?

Kirjaudu osoitteessa www.suomisport.fi. Kirjautumisen voit tehdä helposti tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Millä tunnuksilla Suomisportiin kirjaudutaan?

Kirjautuaksesi Suomisportiin et tarvitse erikseen tunnuksia. Sisään kirjaudut joko henkilökohtaisen puhelinnumerolla tai sähköpostiosoitteella.

Miten lisään lapseni tiedot Suomisportiin?

Alaikäisen huoltajan tulee tehdä profiili Suomisportiin ja luoda sitä kautta lapsen profiili, jotta jäseneksi  ja joukkueeseen ilmoittautumiset voi tehdä. Profiilin luomiseen menee vain muutamia minuutteja.

Lisää lapsesi tiedot omassa profiilissasi ”Lisää lapsesi”-kohdasta.

Mitkä ovat Suomisportin maksutavat?

Tällä hetkellä Suomisportin maksutavat ovat verkkomaksu, korttimaksu sekä maksu laskulla ja erissä. Liikuntaseteleillä maksaminen ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Millä päätelaitteilla voin käyttää Suomisportia?

Suomisport toimii osin kaikissa päätelaitteissa, mutta täydellisen käyttökokemuksen saa tällä hetkellä ainoastaan tietokoneen selaimella.

Tietokoneen selaimella (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, yms.) voi käyttää kaikkia Suomisportin palveluita.

Tabletin (kokeiltu iPad) verkkoselaimella vaaka-asennossa voi käyttää kaikkia Suomisportin palveluita. Pystyasennossa ei toimi seuran jäsenyyden ostaminen.

Puhelimen verkkoselaimella sekä puhelimen mobiilisovelluksella voi ilmoittautua tapahtumiin ja maksaa ne, mutta valitettavasti tällä hetkellä jäsenyyden hankkiminen puhelimen verkkoselaimen tai mobiilisovelluksen kautta ei toimi.

Kaikista yllä olevista puutteista olemme tehneet Olympiakomitealle virheraportin!

Pelipassit (lisenssit) ja vakuutukset

Mikä on pelipassi?

Aiemmin Salibandyliiton alaisissa sarjoissa pelaamiseen on oikeuttanut eri tasoinen lisenssi. 1.8.2018 alkaen pelipassit korvaavat lisenssit. Käytännössä tällä ei ole vaikutuksia passien ostamiseen tai hintoihin, vain nimi muuttuu.

Eli lyhyesti: pelipassi oli aiemmin lisenssi.

Mikä pelipassi minun pitää ostaa itselleni/huollettavalleni?

Joukkueenjohtajalta saat lisätietoa mikä pelipassi (lisenssi) sinun tulee ostaa itsellesi tai huollettavallesi.

Yleisesti kuitenkin seuraavasti pelikaudella 2018-2019:

 • Salibandykerho (P11)
  • Ei pelaa sarjaa
  • Pelipassi kuuluu kausimaksun hintaan ja hankitaan ryhmäpassina seuran puolesta.
 •  Harrastejoukkueet (P08/P09/P10)
  • Ei pelaa Salibandyliiton aluesarjaa
  • Pelaa Leijonaliigaa
  • Kerhopassi
 • Kilpajoukkueet (T04/P04/P07)
  • Pelaa Salibandyliiton aluesarjaa
  • 2001-2006 syntyneet = pelipassi
  • 2007 ja myöhemmin syntyneet = kisapassi

Mistä voin ostaa pelipassin?

Pelipassin (lisenssi) ja vakuutuksen voit ostaa itsellesi ja/tai huollettavallesi Suomisportista.

Miten toimin, jos itselläni/huollettavallani on jo urheiluvakuutus?

Jos itselläsi tai huollettavallasi on jo olemassa oleva tarvittavan kattava urheiluvakuutus, voi Suomisportissa ostaa pelipassin (lisenssin) ilman lisenssiä. Oston yhteydessä tulee ilmoittaa vakuutusnumero, joten numeron tulee olla pelipassin oston yhteydessä käsillä.