FAQ/UKK

Jäsenyys

Miten kirjaudun jäsenrekisteriin?

Seuramme käyttää jäsenrekisterinä Suomen Olympiakomitean tarjoamaa Suomisportia – samaa, josta ostetaan Salibandyliiton pelilisenssit sekä OP Pohjola Terveyden vakuutukset.

Kirjaudu Suomisportiin (avautuu uuteen ikkunaan).

Mitkä ovat seuran jäsenyysluokat?

Seuran jäseneksi voi hallitus hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä.

 • Seuran varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä 18-vuotta täyttäneen henkilön.
 • Seuran juniorijäseneksi voi hallitus hyväksyä alle 18-vuotiaat nuoret ja lapset.
 • Kunniajäseneksi voi seuran kokous kutsua hallituksen esityksestä henkilön, joka on erittäin merkittävästi edistänyt seuran toimintaa. Kunniajäsenen arvo on elinikäinen.
 • Kunniapuheenjohtajaksi voi seuran kokous kutsua seuran puheenjohtajana ansiokkaasti toimineen henkilön. Kunniapuheenjohtajan arvo on elinikäinen.
 • Kannattajajäseneksi voi seuran hallitus hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla vuotuisen tai kertakaikkisen kannattajajäsenmaksun.

Tuleeko minun olla jäsen osallistuakseni toimintaanne?

Vain seuran jäsenyyden omaavilla henkilöllä on oikeus osallistua seuran toimintaan sekä edustaa seuraa kilpailuissa. Jäsenyyden hankkivat täten myös esim. joukkueenjohtajat, valmentajat, rahastonhoitajat, joukkueen huoltajat, hallituksen jäsenet, yms.

Miten hankin jäsenyyden Suomisportissa?

1. Kirjaudu Suomisportiin tietokoneella (tällä hetkellä jäsenyyden hankkiminen ei toimi puhelimessa)

2. Valitse ”Ostamaan”

3. Valitse ”Jäsenyyden”

4. Kenelle ostat jäsenyyden? Itsellesi tai huollettavallesi (lapsellesi).

5. Mihin seuraan haluat liittyä? Hae ”Kempele” ja valitse ”KEMPELE WILD DUCKZ”

6. Valitse jäsenyystyyppi. ”Varsinainen jäsen 2019” (20 €) tai ”Juniorijäsen 2019” (20 €).

7. Valitse maksutapa listalta (esim. korttimaksu) ja hyväksy kaikki kolme lauseketta, jonka jälkeen ”Jatketaan maksamaan 20.00 €”-painike tulee aktiiviseksi. Tällä hetkellä Suomisportin maksutavat ovat verkkomaksu, korttimaksu sekä maksu laskulla ja erissä. Liikuntaseteleillä maksaminen ei ole tällä hetkellä mahdollista.

8. Maksa maksutavan mukaisesti.

Miten näytän jäsenyyden olemassaolon?

Kun jäsenyyden on ostanut Suomisportissa, tulee siitä henkilön profiiliin kuitti jäsenyyden vahvistamiseksi. Esimerkiksi kilpailupaikalla Suomisportin mobiilisovelluksen avulla profiilistaan voi todistaa omat voimassaolevat jäsenyytensä. Näin jokainen jäsen voi vaikkapa paikan päällä todistaa maksunsa näyttäen kännykästään maksukuitin.

Jäsenyys näyttää mobiilisovelluksessa seuraavanlaiselta:

Mistä tiedän onko minulla tai huollettavallani jäsenyys?

Kun jäsenyyden on ostanut Suomisportissa, tulee siitä henkilön profiiliin kuitti jäsenyyden vahvistamiseksi. Esimerkiksi Suomisportin mobiilisovelluksen avulla profiilistaan näkee omat voimassaolevat jäsenyytensä. Oman huollettavan jäsenyyden huoltaja näkee myös sovelluksesta huollettavan omassa profiilissa.

Jäsenyys näyttää mobiilisovelluksessa seuraavanlaiselta:

Voinko hankkia jäsenyyden Suomisportista puhelimella?

Valitettavasti tällä hetkellä jäsenyyden hankkiminen puhelimen verkkoselaimen kautta ei toimi. Suomisportin mobiilisovelluksessa ei myöskään ole vielä jäsenyyden hankkimistoiminnallisuutta. Olemme tehneet näistä jo Olympiakomitealle virheraportin.

Tällä hetkellä ainut tapa hankkia jäsenyys on kirjautumalla tietokoneen verkkoselaimen kautta Suomisportiin ja valitsemalla valikosta ”Ostamaan”.

Tuleeko huoltajan hankkia jäsenyys, jos jäsenyys on hankittu alle 18-vuotiaalle huollettavalle?

Ei välttämättä tarvitse. Äänestysoikeus seuran jäsenkokouksissa on kuitenkin vain kokoukseen mennessä jäsenmaksunsa maksaneella kahdeksantoista (18) vuotta täyttäneellä varsinaisella jäsenellä, kunniajäsenellä ja kunniapuheenjohtajalla.

Lisätietoa: Jäseninfo ja -edut (2019)

Pelaaja/joukkueet

Löytyykö seurastanne vuonna XXXX syntyneelle lapselleni joukkuetta?

Löydät infoa kauden 2019-2020 joukkueista täältä: Ilmoittautuminen käynnissä

Miten ilmoittaudun joukkueeseen?

Tarkista ilmoittautumisohjeet perhesählyn, säbäkerhon ja joukkueiden omilta sivuilta. Lisätietoa täältä: Ilmoittautuminen käynnissä

Oikeanlainen salibandymaila?

Mailan kätisyys

Salibandymailaa valitessa on tärkeää tietää kummalta puolelta pelaaja pelaa. Vaihtoehtoina on left (vasen) tai right (oikea).

Mikäli pelaaja pelaa vasen käsi alhaalla, niin hänen mailansa tulee olla left (left on yleisempi). Ja, mikäli hän pelaa oikea käsi alhaalla, niin mailan tulee olla right.

Mailan pituus

Mailan pituus on riippuvainen pelaajan pituudesta. Maila on sopivan pituinen, kun maila pystyasennossa ylettyy navan ja rintalastan miekkalisäkkeen välimaastoon.

Lyhyemmällä mailalla on yleensä helpompi hallita palloa, mutta liian lyhyt maila rasittaa selkää. Pidemmällä mailalla on parempi ulottuvuus, mutta liian pitkällä mailalla voi olla vaikea hallita palloa.

Seuraavassa on suuntaa-antava ohje mailan mitoitukseen:

Mailan jäykkyys

Kaikkiin salibandymailoihin on merkitty mailan jäykkyys (”flex”). Jäykkyys tarkoittaa kuinka paljon mailan varsi taipuu metrin mittaisena tietyn painon voimasta. Numeron pienetessä, sekä varren lyhetessä, varren jäykkyys kasvaa. Junioripelaajan mailan jäykkyyden tulisi olla n. 29-35 mm.

Mailan vartta voi verrata jousipyssyyn, joka antaa laukaukselle lisävoimaa. Jos varsi on liian jäykkä, varsi ei ”virity”, eikä varsi anna tarpeeksi lisävoimaa laukaukseen.

Grippi

Grippi on mailassa kuluva osa ja sitä vaihtamalla otetta saa parannettua. Gripin tulisi ylettyä koko mailan otealueelle.

Lapa

Lavoissa on useita jäykkyyksiä, rakenteita ja muotoja. Jäykkyyksissä puhutaan yleensä pehmeästä (soft), keskikovasta (medium) ja kovasta (hard). Rankasti yleistettynä, pehmeämmällä lavalla syöttäminen, syötön vastaanottaminen ja pallon hallinta on helpompaa, kun taas kovemmalla lavalla laukaukset ovat kovempia.

Lavan käyryys tulisi olla junioreiden mailoissa maltillinen. Mitä vähemmän käyristetty lapa, sen helpompaa on lavan rystypuolen käyttö. Maksimi sallittu lavan käyryys on 3 cm. Osassa lavoista löytyy esikäyristys. Tämän lisäksi nykylavoissa on lähes kaikissa valmis kouru lavassa, joka helpottaa pallon käsittelyä ja tämä yleensä riittää juniorilla ja lapaa ei tarvitse erikseen käyristää. Lavan peili, eli lavan kulma pystysuunnassa vaikuttaa myös ja tulisi myös olla junioreilla maltillinen.

Lapa on helppo vaihtaa, jos lapa menee rikki tai haluaa kokeilla erilaisia lapavaihtoehtoja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vain saman valmistajan varsi ja lapa ovat sallittu kokonaisuus. Lapa on kiinni 1-2 ruuvilla ja myös yleensä tämän lisäksi kiinnitetty kuumaliimalla. Tämän vuoksi lapaa kannattaa lämmittää joko kuumailmapuhaltimella tai kuuman veden alla lyhyen aikaa ennen irrottamista.

Toimintaohjeet loukkaantumistilanteessa?

Huolehdi tapaturman ensiavusta Neljän Koon (Koho, Kompressio, Kylmä, Kipulääke) periaatteen mukaisesti!

Hakeudu hoitoon. Ota Kela-kortti mukaan.

OP Vakuutuksen Sporttiturva

Mikäli olet ottanut vakuutuksellisen passin, hakeudu OP Vakuutuksen hoitolaitoskumppaneille (Pohjola Terveys) tai kiireellistä hoitoa vaativissa tapauksissa terveyskeskukseen tai sairaalan ensiapupoliklinikalle.

Ensisijainen hoitopaikka Pohjola Terveyden Urheiluklinikka löytyy Oulun Hiirosesta, osoitteesta Kiilakivenkuja 1, 90250 Oulu (katso reittiohjeet).

OPn vakuutusasiakas – soita Pohjola Terveysmestarille p. 0100 5225

Aukioloajat:

 • ma – pe klo 8.00 – 18.00
 • la – su klo 11.00 – 17.00

Mistä löydän tiedon joukkueen kausimaksusta?

Tarkista ilmoittautumisohjeet perhesählyn, säbäkerhon ja joukkueiden omilta sivuilta. Lisätietoa täältä: Ilmoittautuminen käynnissä

Voinko perua joukkueeseen ilmoittautumiseni?

Ilmoittautuminen on yleensä mahdollista peruuttaa 14 vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta lähettämällä sähköpostia seuran toimistolle (toimisto@wildduckz.fi). Huomioithan, että palautettavasta summasta vähennetään seuran maksama palkkio Maksuturvalle, joka riippuu maksutavasta. Huom: Jäsenmaksua ei palauteta!

Miten todistan tarvittaessa ilmoittautumiseni tapahtumassa tai joukkueenjohtajalle?

Kun olet ilmoittautunut joukkueeseen Suomisportissa, tulee siitä henkilön profiiliin tapahtumatieto. Esimerkiksi harjoituksissa Suomisportin mobiilisovelluksen avulla profiilistaan voi todistaa tapahtumailmoittautumisen.

Seura myös toimittaa ryhmän joukkueenjohtajalle listan tapahtumaan ilmoittautujista, joten välttämättä pelaajan (tai hänen huoltajansa) ei tarvitse millään tavalla erikseen todistaa ilmoittautumista, ellei ilmoittautuminen ole tullut juuri ennen tapahtuman (harjoituksen) alkua.

Suomisport

Mikä on Suomisport?

Vastauksen löydät täältä: https://info.suomisport.fi/faq-kysymykset/

Käytämme Suomisportia seuran jäsenrekisterinä sekä ilmoittautumisiin aikuisten kuntosählyyn/-salibandyyn sekä lasten ja nuorten harrastejoukkueisiin ja kerhohin ilmoittautumiseen. Suomisportista löytyvät myös salibandyssä tarvittavat pelipassit (lisenssi) sekä Pohjola Terveyden urheiluvakuutukset.

Miten lisään lapseni tiedot Suomisportiin?

Alaikäisen huoltajan tulee tehdä ensin profiili Suomisportiin, ellei sitä jo ole olemassa, ja luoda sitä kautta lapsen profiili, jotta jäseneksi  ja joukkueeseen ilmoittautumiset voi tehdä. Profiilin luomiseen menee vain muutamia minuutteja.

Lisää lapsesi tiedot omassa profiilissasi ”Lisää lapsesi”-kohdasta.

Lisätietoa: https://info.suomisport.fi/faq-kysymykset/

Mitkä ovat Suomisportin maksutavat?

Vastauksen löydät täältä: https://info.suomisport.fi/faq-kysymykset/

Tämän ohjeen kirjoitushetkellä (14.8.2019) Suomisportin maksutavat ovat verkkopankki (Nordea, OP, DanskeBank, Aktia, Handelsbanken, POP Pankki, Oma Säästöpankki, S-Pankki, Säästöpankki, Ålandsbanken), Visa Debit & Credit, Visa Electron, MasterCard Debit & Credit, Business Eurocard, Masterpass, MobilePay, Pivo & Siirto. Maksuaikaa voit myös saada Maksuturva Laskulla.

Millä päätelaitteilla voin käyttää Suomisportia?

Vastauksen löydät täältä: https://info.suomisport.fi/faq-kysymykset/

Kokeiltua:

 • Suomisport toimii osin kaikissa päätelaitteissa, mutta täydellisen käyttökokemuksen saa tällä hetkellä ainoastaan tietokoneen selaimella.
 • Tietokoneen selaimella (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, yms.) voi käyttää kaikkia Suomisportin palveluita. Chromella toimii parhaiten.
 • Tabletin (kokeiltu iPad) verkkoselaimella vaaka-asennossa voi käyttää kaikkia Suomisportin palveluita. Pystyasennossa ei toimi seuran jäsenyyden ostaminen.
 • Puhelimen verkkoselaimella sekä puhelimen mobiilisovelluksella voi ilmoittautua tapahtumiin ja maksaa ne, mutta valitettavasti tällä hetkellä jäsenyyden hankkiminen puhelimen verkkoselaimen tai mobiilisovelluksen kautta ei toimi.

Kaikista yllä olevista puutteista olemme tehneet Olympiakomitealle virheraportin!

Pelipassit (lisenssit) ja vakuutukset

Mikä on pelipassi?

Aiemmin Salibandyliiton alaisissa sarjoissa pelaamiseen on oikeuttanut eri tasoinen lisenssi. 1.8.2018 alkaen pelipassit korvaavat lisenssit. Käytännössä tällä ei ole vaikutuksia passien ostamiseen tai hintoihin, vain nimi muuttuu.

Eli lyhyesti: pelipassi oli aiemmin lisenssi.

Mikä pelipassi minun pitää ostaa itselleni/huollettavalleni?

Joukkueenjohtajalta, joukkueen yhteyshenkilöltä sekä joukkueen omilta verkkosivuilta saat lisätietoa mikä pelipassi (lisenssi) sinun tulee ostaa itsellesi tai huollettavallesi.

Mistä voin ostaa pelipassin?

Pelipassin (lisenssi) ja vakuutuksen voit ostaa itsellesi ja/tai huollettavallesi Suomisportista.

Miten toimin, jos itselläni/huollettavallani on jo urheiluvakuutus?

Jos itselläsi tai huollettavallasi on jo olemassa oleva tarvittavan kattava urheiluvakuutus, voi Suomisportissa ostaa pelipassin (lisenssin) ilman lisenssiä. Oston yhteydessä tulee ilmoittaa vakuutusnumero, joten numeron tulee olla pelipassin oston yhteydessä käsillä.