UUDEN PELAAJAN OPAS
ILMOITTAUTUMINEN TOIMINTAAN
Jos haluat aloittaa zäbä- tai korisharrastamisen (tai pienimpien zporttaamisen) Wild Duckzeissa tai haluat käydä tutustumassa toimintaan, onnistuu ilmoittautuminen linkin takaa. Ilmoittautuminen tulee tehdä aina ennen ensimmäisiin harjoituksiin osallistumista.


SÄÄNNÖT JA OHJEET
Kaikki säännöt ja ohjeet, kuten seuran säännöt, seuran toimintakäsikirjan sekä talousohjesäännöt löydät seuran materiaalipankista. Materiaalipankista löytyy myös infoa pelaaja pelaajan maksuista, seuran varustesopimuksista, sekä muista sopimuksista.
PELAAJAN MAKSUT
Pelaajan maksut koostuvat kolmesta osasta:
Jäsenmaksu (kalenterivuosi)
Toimintamaksu (pelikausi)
Kausimaksu (pelikausi)


Harjoituspaikat Kempeleessä
Painikkeen takaa löydät seuran pääasialliset harjoituspaikat Kempeleessä. Liikuntasaleista löytyy perustietoa sekä niiden osoitetiedot.
ILMOITTAUTUMISEN PERUMINEN 14 PÄIVÄN KULUESSA
Joukkueissa/ryhmissä on silloin tällöin erillisiä kokeiluaikoja, mutta näiden kokeilujen ulkopuolellakin, kaikissa julkisen ilmoittautumisen ryhmissä/joukkueissa harrastaja voi perua ilmoittautumisensa 14 päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Aika alkaa ilmoittautumisesta tai joukkueen uuden pelikauden ensimmäisistä harjoituksista – lisätietoa.
Pelaajan irtisanoutumisesta tulee ilmoittaa aina ensin oman joukkueen joukkueenjohtajalle tai muulle joukkueen yhteyshenkilölle (yhteystiedot löytyvät myClubissa).
Tämän jälkeen pelaajan/huoltajan tulee informoida kirjallisesti seuran toimistolle lopettamisesta. Tämä päiväys määritellään irtisanoutumiseksi joukkueesta.
Lisätietoa alla olevan painikkeen takaa.


Harrastamisen lopettaminen
Pelaajan irtisanoutumisesta tulee ilmoittaa aina ensin oman joukkueen joukkueenjohtajalle tai muulle joukkueen yhteyshenkilölle (yhteystiedot löytyvät myClubissa).
Tämän jälkeen pelaajan/huoltajan tulee informoida kirjallisesti seuran toimistolle lopettamisesta. Tämä päiväys määritellään irtisanoutumiseksi joukkueesta.
Lisätietoa alla olevan painikkeen takaa.
ZÄBÄ (SALIBANDY) ja ZPORTTI
junioreiden ikäluokat ja aikuisten toiminta
Meiltä löydät toimintaa monen ikäisille junioreille sekä aikuisille. Käy tsekkaamassa linkin takaa Zäbän ja Zportin joukkueet ja ryhmät.


Varustus zäbä- (salibandy) ja zporttiharjoituksissa
Varustukseksi harjoituksiin tarvitaan sisäliikuntaan soveltuva asu, sisäpelikengät, juomapullo, salibandymaila ja suojalasit.
PELIKENGÄT: Mitään erityisiä salibandykenkiä ei ainakaan aluksi tarvita, vaan hyvät perus sisäpelikengät sopivat pelaamiseen. Myöhemmin innostuksen kasvaessa, voi harkita lajiin tarkoitettuja sisäpelikenkiä.
MAILA: Ohjeita mailan valintaan löydät esimerkiksi Intersportin verkkosivuilta.
SUOJALASIT: Suojalasit ovat pakolliset salibandyssa kaikille 1999 tai myöhemmin syntyneille. Ne kannattaa sovittaa päähän ennen ostoa.
VAKUUTUS JA PELIPASSI (LISENSSI)
Seura ei vakuuta pelaajia oletuarvoisesti. Joissakin ryhmissä/joukkueissa pelipassi ja vakuutus kuuluvat kuitenkin kausimaksun hintaan – lisätietoa ryhmien/joukkueiden omilta sivuilta. Vakuutuksen voi ostaa pelipassin yhteydessä Suomisportista tai sen voi hankkia oman vakuutusyhtiön kautta, mutta varmista kuitenkin vakuutusyhtiöstäsi vakuutuksen kattavuus.

KORIZ (KORIPALLO)
junioreiden ikäluokat ja aikuisten toiminta
Meiltä löydät toimintaa monen ikäisille junioreille sekä aikuisille. Käy tsekkaamassa linkin takaa koripallon joukkueet ja ryhmät.


VARUSTUS KORIPALLOHARJOITUKSISSA
Varustukseksi harjoituksiin tarvitaan sisäliikuntaan soveltuva asu, sisäpelikengät, juomapullo sekä koripallo. Harjoituksissa kannattaa pitää mukana sekä tummaa että vaaleaa paitaa.
PELIKENGÄT: Mitään erityisiä koripallokenkiä ei ainakaan aluksi tarvita, vaan hyvät perus sisäpelikengät sopivat pelaamiseen. Myöhemmin innostuksen kasvaessa, voi harkita lajiin tarkoitettuja sisäpelikenkiä. Koripallokengät on tyypillisesti hieman korkeammalla varrella varustettuja kuin esimerkiksi salibandykengät. Mitkä kengät sitten pelaaja valitsee, on hyvin pitkälti omasta mausta ja pelitavasta kiinni. Esimerkiksi pelinrakentajat ja takamiehen paikkoja pelaavat pelaajat saattavat suosia matalavartisia kenkiä kun taas korinaluspelaajat pitävät enemmän korkeavartisista hyvin tukevista kengistä. Jos kenkävalinta askarruttaa, niin apua kannattaa kysyä valmentajalta. Katukoriskenkien ja sisäpelikenkien tulisi olla eri kengät. Tyypillisesti sisällä käytetyt kengät toimivat hyvin ulkona, jos ne vain jalkaan mahtuu.
Koripallon koko
Treeneissä käytämme lähes poikkeuksetta aina ikäluokalle tarkoitettua palloa. Pelaajien ja vanhempien on hyvä muistaa, että liian suurella ja painavalla pallolla harjoittelu saattaa vaikeuttaa esimerkiksi heittotekniikan oikeaa oppimista. Sen vuoksi on suositeltavaa, että pelaajalle ostetaan aina oikean kokoinen pallo harjoitteluun. Suositellut pallokoot ja ikäluokat alla:
Koko 3
Tyyppi: Tekniikkapallo
Kenelle: Erinomainen tekniikkapallo esim. heittotekniikkaharjoitteluun
Koko 4
Tyyppi: Koriskerhopallo
Kenelle: Koriskerholaiset ja alle kouluikäiset. HUOM! Kaikille kerhokorislaisille pallo kuuluu kausimaksuun mukaan
Koko 5
Tyyppi: Minipallo
Kenelle: Minit (PU12/TU12)
Koko 6
Tyyppi: C-pallo
Kenelle: C-pojat (PU14), C-, B- ja A-tytöt sekä naiset
Koko 7
Tyyppi: Miesten pallo
Kenelle: B- ja A-pojat sekä miehet
Koko 3x3


VAKUUTUS JA LISENSSI
Seura ei vakuuta pelaajia oletuarvoisesti. Joissakin ryhmissä/joukkueissa lisenssi ja vakuutus kuuluvat kuitenkin kausimaksun hintaan – lisätietoa ryhmien/joukkueiden omilta sivuilta. Vakuutuksen voi ostaa lisenssin yhteydessä tai sen voi hankkia oman vakuutusyhtiön kautta, mutta varmista kuitenkin vakuutusyhtiöstäsi vakuutuksen kattavuus.
YHTEISTYÖKUMPPANIT
INTERSPORT JOUTSENSILTA JA PLUSSA-SPONSOROINTI
Olemme tehneet yhteistyösopimuksen Intersport Joutsensillan kanssa K-Plussa-sponsoroinnista. He ovat lupautuneet tukemaan seuramme toimintaa hyvityksellä kaikista Plussa-ostoksista myymälässään.
Ohjeet, joilla pääset mukaan K-Plussa-sponsoriksi löydät alla olevan linkin takaa. Rekisteröidessäsi seuraamme, käytä tunnusta: SP0826