UUDEN PELAAJAN OPAS

ILMOITTAUTU­MINEN TOIMINTAAN

Jos haluat aloittaa zäbä- tai korisharrastamisen (tai pienimpien zporttaamisen) Wild Duckzeissa tai haluat käydä tutustumassa toimintaan, onnistuu ilmoittautuminen linkin takaa. Ilmoittautuminen tulee tehdä aina ennen ensimmäisiin harjoituksiin osallistumista.

image-from-rawpixel-id-954284-jpeg.jpg
image-from-rawpixel-id-2294077-jpeg.jpg

SÄÄNNÖT JA OHJEET

Kaikki säännöt ja ohjeet, kuten seuran säännöt, seuran toimintakäsikirjan sekä talousohjesäännöt löydät seuran materiaalipankista. Materiaalipankista löytyy myös infoa pelaaja pelaajan maksuista, seuran varustesopimuksista, sekä muista sopimuksista.

PELAAJAN MAKSUT

Pelaajan maksut koostuvat kolmesta osasta:

  1. Jäsenmaksu (kalenterivuosi)

  2. Toimintamaksu (pelikausi)

  3. Kausimaksu (pelikausi)

piggy
20201119_163536_2

Harjoituspaikat Kempeleessä

Painikkeen takaa löydät seuran pääasialliset harjoituspaikat Kempeleessä. Liikuntasaleista löytyy perustietoa sekä niiden osoitetiedot.

ILMOITTAUTUMISEN PERUMINEN 14 PÄIVÄN KULUESSA

Joukkueissa/ryhmissä on silloin tällöin erillisiä kokeiluaikoja, mutta näiden kokeilujen ulkopuolellakin, kaikissa julkisen ilmoittautumisen ryhmissä/joukkueissa harrastaja voi perua ilmoittautumisensa 14 päivän kuluessa ilmoittautumisesta. Aika alkaa ilmoittautumisesta tai joukkueen uuden pelikauden ensimmäisistä harjoituksista – lisätietoa.

Pelaajan irtisanoutumisesta tulee ilmoittaa aina ensin oman joukkueen joukkueenjohtajalle tai muulle joukkueen yhteyshenkilölle (yhteystiedot löytyvät myClubissa).

Tämän jälkeen pelaajan/huoltajan tulee informoida kirjallisesti seuran toimistolle lopettamisesta. Tämä päiväys määritellään irtisanoutumiseksi joukkueesta.

Lisätietoa alla olevan painikkeen takaa.

koripallo20
sunset01

Harrastamisen lopettaminen

Pelaajan irtisanoutumisesta tulee ilmoittaa aina ensin oman joukkueen joukkueenjohtajalle tai muulle joukkueen yhteyshenkilölle (yhteystiedot löytyvät myClubissa).

Tämän jälkeen pelaajan/huoltajan tulee informoida kirjallisesti seuran toimistolle lopettamisesta. Tämä päiväys määritellään irtisanoutumiseksi joukkueesta.

Lisätietoa alla olevan painikkeen takaa.

ZÄBÄ (SALIBANDY) ja ZPORTTI

junioreiden ikäluokat ja aikuisten toiminta

Meiltä löydät toimintaa monen ikäisille junioreille sekä aikuisille. Käy tsekkaamassa linkin takaa Zäbän ja Zportin joukkueet ja ryhmät.

sport-1423649_1920.jpg
innebandy-5960508_1920.jpg

Varustus zäbä- (salibandy) ja zportti­harjoituksissa

Varustukseksi harjoituksiin tarvitaan sisäliikuntaan soveltuva asu, sisäpelikengät, juomapullo, salibandymaila ja suojalasit.

PELIKENGÄT: Mitään erityisiä salibandykenkiä ei ainakaan aluksi tarvita, vaan hyvät perus sisäpelikengät sopivat pelaamiseen. Myöhemmin innostuksen kasvaessa, voi harkita lajiin tarkoitettuja sisäpelikenkiä.

MAILA: Ohjeita mailan valintaan löydät esimerkiksi Intersportin verkkosivuilta.

SUOJALASIT: Suojalasit ovat pakolliset salibandyssa kaikille 1999 tai myöhemmin syntyneille. Ne kannattaa sovittaa päähän ennen ostoa.

VAKUUTUS JA PELIPASSI (LISENSSI)

Seura ei vakuuta pelaajia oletuarvoisesti. Joissakin ryhmissä/joukkueissa pelipassi ja vakuutus kuuluvat kuitenkin kausimaksun hintaan – lisätietoa ryhmien/joukkueiden omilta sivuilta. Vakuutuksen voi ostaa pelipassin yhteydessä Suomisportista tai sen voi hankkia oman vakuutusyhtiön kautta, mutta varmista kuitenkin vakuutusyhtiöstäsi vakuutuksen kattavuus.

image-from-rawpixel-id-513498-jpeg.jpg

KORIZ (KORIPALLO)

junioreiden ikäluokat ja aikuisten toiminta

Meiltä löydät toimintaa monen ikäisille junioreille sekä aikuisille. Käy tsekkaamassa linkin takaa koripallon joukkueet ja ryhmät.

koripallo23.jpg
koripallo22.jpg

VARUSTUS KORIPALLO­HARJOITUKSISSA

Varustukseksi harjoituksiin tarvitaan sisäliikuntaan soveltuva asu, sisäpelikengät, juomapullo sekä koripallo. Harjoituksissa kannattaa pitää mukana sekä tummaa että vaaleaa paitaa.

PELIKENGÄT: Mitään erityisiä koripallokenkiä ei ainakaan aluksi tarvita, vaan hyvät perus sisäpelikengät sopivat pelaamiseen. Myöhemmin innostuksen kasvaessa, voi harkita lajiin tarkoitettuja sisäpelikenkiä. Koripallokengät on tyypillisesti hieman korkeammalla varrella varustettuja kuin esimerkiksi salibandykengät. Mitkä kengät sitten pelaaja valitsee, on hyvin pitkälti omasta mausta ja pelitavasta kiinni. Esimerkiksi pelinrakentajat ja takamiehen paikkoja pelaavat pelaajat saattavat suosia matalavartisia kenkiä kun taas korinaluspelaajat pitävät enemmän korkeavartisista hyvin tukevista kengistä. Jos kenkävalinta askarruttaa, niin apua kannattaa kysyä valmentajalta. Katukoriskenkien ja sisäpelikenkien tulisi olla eri kengät. Tyypillisesti sisällä käytetyt kengät toimivat hyvin ulkona, jos ne vain jalkaan mahtuu.

Koripallon koko

Treeneissä käytämme lähes poikkeuksetta aina ikäluokalle tarkoitettua palloa. Pelaajien ja vanhempien on hyvä muistaa, että liian suurella ja painavalla pallolla harjoittelu saattaa vaikeuttaa esimerkiksi heittotekniikan oikeaa oppimista. Sen vuoksi on suositeltavaa, että pelaajalle ostetaan aina oikean kokoinen pallo harjoitteluun. Suositellut pallokoot ja ikäluokat alla:

Koko 3

Tyyppi: Tekniikkapallo
Kenelle: Erinomainen tekniikkapallo esim. heittotekniikkaharjoitteluun

Koko 4

Tyyppi: Koriskerhopallo
Kenelle: Koriskerholaiset ja alle kouluikäiset. HUOM! Kaikille kerhokorislaisille pallo kuuluu kausimaksuun mukaan

Koko 5

Tyyppi: Minipallo
Kenelle: Minit (PU12/TU12)

Koko 6

Tyyppi: C-pallo
Kenelle: C-pojat (PU14), C-, B- ja A-tytöt sekä naiset

Koko 7

Tyyppi: Miesten pallo
Kenelle: B- ja A-pojat sekä miehet

Koko 3x3

Tyyppi: 3X3 pelimuodossa käytetään siihen kehitettyä omaa palloa.

koripallo
image-from-rawpixel-id-513498-jpeg.jpg

VAKUUTUS JA LISENSSI

Seura ei vakuuta pelaajia oletuarvoisesti. Joissakin ryhmissä/joukkueissa lisenssi ja vakuutus kuuluvat kuitenkin kausimaksun hintaan – lisätietoa ryhmien/joukkueiden omilta sivuilta. Vakuutuksen voi ostaa lisenssin yhteydessä tai sen voi hankkia oman vakuutusyhtiön kautta, mutta varmista kuitenkin vakuutusyhtiöstäsi vakuutuksen kattavuus.

YHTEISTYÖ­KUMPPANIT

INTERSPORT JOUTSENSILTA JA PLUSSA-SPONSOROINTI

Olemme tehneet yhteistyösopimuksen Intersport Joutsensillan kanssa K-Plussa-sponsoroinnista. He ovat lupautuneet tukemaan seuramme toimintaa hyvityksellä kaikista Plussa-ostoksista myymälässään.

Ohjeet, joilla pääset mukaan K-Plussa-sponsoriksi löydät alla olevan linkin takaa. Rekisteröidessäsi seuraamme, käytä tunnusta: SP0826

DNA-Seurasopimus