Koronaohjeistus

Ohjeistusta päivitetty: 9.1.2022

KORONA­YHTEYS­HENKILÖ

Petri Pitkänen
+358 50 486 0643

AVI kumoaa harrastus­tilojen sulkupäätökset 9.1.2022 alkaen

Tämä ohjeistus on voimassa 9.1. – 31.1.2022.

Aikuisten ja lasten harrastaminen voi jatkua 9.1.2022 alkaen

Harrastustilat avataan käyttöön myös aikuisille. Viimeisin Aluehallintoviraston päätös kumoaa aikaisemman päätöksensä (PSAVI/11698/2021), jossa joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat suljetaan 2005 ja myöhemmin syntyneiltä.

Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita)

Harrastustoiminnassa maskisuositus on voimassa julkisissa sisätiloissa. Kaikkien 12 vuotta täyttäneiden suositellaan käyttävän maskia saapuessaan sisätiloihin harjoituskentän reunalle saakka. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana. Maskisuositus koskee niin seuran pelaajia kuin toimihenkilöitä, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä.

Lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä tulee ehkäistä

AVI kuitenkin tähdentää, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä tulee ehkäistä. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla. Koronapassi ei ole käytössä seuran tapahtumissa (harjoitukset, pelit, yms.). Seuraavassa seuran toteutustavat toteuttaa nämä velvoitteensa.

Ryhmiä ei sekoiteta

Harrasteryhmiä ei sekoiteta, eikä seuraava seuraava ryhmä siirry harjoitussaliin ennen edellisen ryhmän poistumista.

Minimoidaan pukuhuoneessa vietetty aika

Minimoidaan pukuhuoneessa vietetty aika, urheiluvarusteet voi laittaa jo kotona ulkovaatteiden alle.

Ei yleisöä harjoituksissa

Kaikki harjoitukset järjestetään ilman yleisöä. Pelaajien huoltajat eivät tule pääsääntöisesti sisälle liikuntatiloihin.

Pelit järjestetään ilman yleisöä

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää päätöksessään tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Pelit eivät ole kuitenkaan AVI:n ohjeistuksen mukaisesti yleistötapahtumia, jos ne järjestetään ilman yleisöä.

Noudatetaan tartuntatautilain 58 c § yleisiä hygieniavaatimuksia
  • Harrastus- ja pelitoimintaan osallistutaan vain ehdottoman terveenä.
  • Kädet pestään tai käytetään käsihuuhdetta, kun saavutaan hallille
  • Kaikissa sisäliikuntasaleissa on mahdollisuus käsien pesuun.
  • Noudata yskimis- ja aivastusohjeita, yski tai aivasta kainaloon.
  • Pese aina kädet niistämisen jälkeen.
AVI:n päätös
Kempeleen kunnan info
Koronalle altistuminen

Saitko tiedon altistumisesta? Harrastuskontakteja ei määrätä karanteeniin. Asianosaisille kuitenkin tiedotetaan näistä tilanteista joukkueenjohdon kautta. Tällä tavalla perheet osaavat seurata lasten vointia. Jos kahden viikon sisällä altistustiedotteesta tulee lapselle oireita, on lapsi syytä viedä koronatestiin. Oireettomia henkilöitä ei ole tarve testata.

Koronatartunta

Saitko varmistetun tiedon koronatartunnasta (joko kotitesti tai virallinen testi) ja olet ollut seuran tapahtumissa? Ota yhteyttä seuran koronayhteyshenkilöön (yhteystiedot tällä sivulla).