Vahinkotilanteessa

1. Ensiapu

Neljän K:n hoito eli Kompressio–Koho–Kylmä–Koti on ollut pitkään käytössä. Uuden suosituksen mukaan ensiavun (PEACE) jälkeen aloitetaan pian vamman kuntoutus (LOVE). Aikaisemmin suositellun kylmähoidon tehosta ei ole vakuuttavaa tutkimusnäyttöä, joskin se voi alkuvaiheessa lievittää kipua. Viilennyshoidossa jääpussia tai kylmäpakkauksia pidetään vamman kohdalla 15–20 minuuttia kerrallaan, tarvittaessa 1–2 tunnin välein. Kylmähoitoa ei kannata jatkaa muutamaa tuntia kauempaa, koska pitkään jatkuva kylmähoito saattaa hidastuttaa paranemisprosessia. Ihon paleltumavammaa tulee varoa. Lisätietoa: https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00909

2. Onko sinulla vakuutus?

Jos on, ole yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi ja tarkista mahdollisen lääkärikäynnin korvattavuus.

Jos sinulla on joko Suomen Salibandyliiton pelipassiin tai Suomen Koripalloliiton pelilisenssiin liitetty Sporttiturva-vakuutus, ota yhteyttä Pohjola Vakuutuksen Terveysmestariin.

3. Varaa aika Pihlajalinnaan

Pihlajalinna Hiironen on täyden palvelun lääkärikeskus ja sairaala. Pihlajalinnan Urheiluklinikalla sinua palvelevat urheilijoiden hoitoon erikoistuneet liikuntalääketieteen erikoislääkärit, ortopedit, käsikirurgit, fysiatrit ja fysioterapeutit.

Lataa sovellus Applen AppStoresta tai Googlen Play-kaupasta.

4. Kiireellisissä tapauksissa

Voit saapua tapaturmapäivystykseen Pihlajalinna Hiiroseen aukioloaikoina myös ilman ajanvarausta. Pidennetyt ilta-aukioloajat ja viikonloppupäivystys mahdollistavat sen, että saat vahingon sattuessa apua nopeasti.