KEMPELE WILD DUCKZ RY

SEURA

Kempele Wild Duckz on keväällä 2018 perustettu urheilun yleisseura Kempeleessä, Oulun eteläpuolella. Seura perustettiin alun perin jatkamaan salibandytoimintaa, joka aikaisemmin toimi jaostona Kempeleen Kirin alaisuudessa. Syksyllä 2021 seuran tarjontaan tuli mukaan myös koripallo.

MIKÄ IHMEEN WILD DUCKZ?

Englannin kielen wild duck (tai mallard) on suomeksi sinisorsa ja seuran nimi juontaa Kempeleen suurilukuisesta linnustosta ja eritoten Kempeleen kunnanvaakunasta, jossa on sinisellä pohjalla alakkain kaksi hopeista yläviistoon lentävää sorsaa. Ja koska toimimme Kempeleessä – vai Zempeleessä – nimeen piti tietenkin lisätä kirjain ”Z”, josta Kempele on kuuluisa: Zeppelin, Zimmari, Zemppi Areena, Zatelliitti, yms. Ihan alakuunhan mietimme, että seuran nimeksi voisi tulla vaikka Zempele Wild Ducks, mutta laitettiin se ’Z’ kuitenkin sinne loppuun 🙂

SEURAN TOIMINTA-AJATUS

Seuran toiminta-ajatuksena on, että kaikki saavat harjoitella ja pelata tavoitteidensa mukaisessa ryhmässä sekä harrastaa tai tavoitella pelaajauraa osaavien valmentajien johdatuksessa.

ZÄBÄ (SALIBANDY)

Otimme yhden zetan lisää käyttöön ja brändäsimme salibandyn zäbäksi. Yllätyitkö? No en usko. Emme mekään yllättyneet ”omasta kekseliäisyydestämme”. Pakkohan se oli taas yksi ’Z’ saada taas johonkin puskettua 😊 Salibandy on Suomen nopeimmin kasvava ja kehittyvä joukkueurheilulaji. Salibandyllä ja sählyllä on Suomessa yhteensä noin 400 000 harrastajaa. Rekisteröityneitä pelaajia ja harrastajia on jo yli 69 000.

KORIZ (KORIPALLO)

Huomaatko kaavan? Zeta löytyy tosiaankin joka puolelta. Koriz eli koripallo aloitettiin seurassa pelikaudella 2020-2021. Koripallo on pääasiassa sisällä pelattava joukkuepallopeli. Koripalloa pelaa kaksi joukkuetta, joilla kummallakin on viisi pelaajaa. Kumpikin joukkue yrittää heittää pallon vastustajansa koriin ja estää toista joukkuetta tekemästä koria. 

SEURAN HALLITUS

pasi kallankari

Puheenjohtaja
Talousvastaava
Viestintävastaava (act.)
+358 50 486 7184
toimisto@wildduckz.fi

PETRI PITKÄNEN

Varapuheenjohtaja
Salibandyn valmennus- ja juniorivastaava
zaba@wildduckz.fi

LASSE KESKITALO

Sihteeri
Koripallon valmennus- ja juniorivastaava
koriz@wildduckz.fi

Antti Arkkola

Jäsen

Juha Matturi

Varajäsen

Antti Vähäkangas

Varajäsen