UUDEN PELAAJAN OPAS

cropped-WildDuckz_0218-1.png

seuraesittely

Isoon osaan kysymyksistä vastataan esitelmässä, jonka voi katsoa tai ladata itselleen linkin kautta.

ILMOITTAUTU­MINEN TOIMINTAAN

Jos haluat aloittaa zäbä- tai korisharrastamisen (tai pienimpien zporttaamisen) Wild Duckzeissa tai haluat käydä tutustumassa toimintaan, onnistuu ilmoittautuminen linkin takaa. Ilmoittautuminen tulee tehdä aina ennen ensimmäisiin harjoituksiin osallistumista.

image-from-rawpixel-id-954284-jpeg.jpg
image-from-rawpixel-id-2294077-jpeg.jpg

SÄÄNNÖT JA OHJEET

Kaikki säännöt ja ohjeet, kuten seuran säännöt, seuran toimintakäsikirjan sekä talousohjesäännöt löydät seuran materiaalipankista. Materiaalipankista löytyy myös infoa pelaaja pelaajan maksuista, seuran varustesopimuksista, sekä muista sopimuksista.

PELAAJAN MAKSUT

Pelaajan maksut koostuvat kolmesta osasta:

  1. Jäsenmaksu (kalenterivuosi)

  2. Toimintamaksu (pelikausi)

  3. Kausimaksu (pelikausi)

piggy
20201119_163536_2

Harjoituspaikat Kempeleessä

Painikkeen takaa löydät seuran pääasialliset harjoituspaikat Kempeleessä. Liikuntasaleista löytyy perustietoa sekä niiden osoitetiedot.

UUSI PELAAJA JA KOKEILUAIKA

Uusille seuran harrastajille ilmoittautumiskuukausi on maksuton kokeiluaika. Mikäli pelaaja liittyy toimintaan kuukauden 25. päivä tai sen jälkeen, tätä kuukautta seuraava kuukausi on maksuton kokeiluaika.

Pelaaja (tai pelaajan huoltaja) voi irtisanoa ilmoittautumisen ilman kuluja tai maksuja kokeiluajan sisällä ennen kuukauden viimeistä päivää. Laskutus määräytyy aina kuukauden viimeisen päivän tilanteen mukaisesti, eli irtisanoutuminen tulee tehdä ennen kyseistä päivää. Tämän jälkeen pelaaja sitoutuu seuran toimintaan talousohjesääntöjen mukaisesti.

koripallo20
sunset01

Harrastamisen lopettaminen

Pelaajan irtisanoutumisesta tulee ilmoittaa aina ensin oman joukkueen joukkueenjohtajalle tai muulle joukkueen yhteyshenkilölle (yhteystiedot löytyvät myClubissa).

Tämän jälkeen pelaajan/huoltajan tulee informoida kirjallisesti seuran toimistolle lopettamisesta. Tämä päiväys määritellään irtisanoutumiseksi joukkueesta.

Lisätietoa alla olevan painikkeen takaa.

ET OLE YKSIN

Urheiluharrastuksen on oltava turvallista. Oletko sinä kohdannut häirintää, kiusaamista, syrjintää tai muuta epäasiallista käytöstä urheilussa? Älä jää yksin.

Apua ja tukea tarjoaa Väestöliiton Et ole yksin -palvelu.

et-ole-yksin

ZÄBÄ (SALIBANDY) ja ZPORTTI

junioreiden ikäluokat ja aikuisten toiminta

Meiltä löydät toimintaa monen ikäisille junioreille sekä aikuisille. Käy tsekkaamassa linkin takaa Zäbän ja Zportin joukkueet ja ryhmät.

sport-1423649_1920.jpg
innebandy-5960508_1920.jpg

Varustus zäbä- (salibandy) ja zportti­harjoituksissa

Varustukseksi harjoituksiin, myös ensimmäisiin harjoituksiin, tarvitaan sisäliikuntaan soveltuva asu, sisäpelikengät, juomapullo, salibandymaila ja suojalasit.

PELIKENGÄT: Mitään erityisiä salibandykenkiä ei ainakaan aluksi tarvita, vaan hyvät perus sisäpelikengät sopivat pelaamiseen. Myöhemmin innostuksen kasvaessa, voi harkita lajiin tarkoitettuja sisäpelikenkiä.

MAILA: Ohjeita mailan valintaan löydät XXL:n verkkosivuilta.

SUOJALASIT: Suojalasit ovat pakolliset salibandyssa kaikille 1999 tai myöhemmin syntyneille. Ne kannattaa sovittaa päähän ennen ostoa.

VAKUUTUS JA PELIPASSI (LISENSSI)

Seura ei vakuuta pelaajia oletuarvoisesti. Joissakin ryhmissä/joukkueissa pelipassi ja vakuutus kuuluvat kuitenkin kausimaksun hintaan – lisätietoa ryhmien/joukkueiden omilta sivuilta tai ilmoittautumissivulta (myClub). Vakuutuksen voi ostaa pelipassin yhteydessä Suomisportista tai sen voi hankkia oman vakuutusyhtiön kautta, mutta varmista kuitenkin vakuutusyhtiöstäsi vakuutuksen kattavuus.

image-from-rawpixel-id-513498-jpeg.jpg

Vinkkejä salibandyvarusteiden hankintaan, huoltoon ja korjaukseen

Salibandyn varustevinkit on videosarja, jonka Salibandyliitto on toteuttanut yhdessä XXL:n ja Oxdogin kanssa. Tutustu XXL:n salibandyvalikoimaan sekä Oxdogin tuotteisiin.

KORIZ (KORIPALLO)

junioreiden ikäluokat ja aikuisten toiminta

Meiltä löydät toimintaa monen ikäisille junioreille sekä aikuisille. Käy tsekkaamassa linkin takaa koripallon joukkueet ja ryhmät.

tan-kuen-yuen-cXXuAUCTihQ-unsplash
jesse-orrico-mse1vdzZXjA-unsplash

VARUSTUS KORIPALLO­HARJOITUKSISSA

SISÄLIIKUNTA-ASU: Varustukseksi harjoituksiin tarvitaan sisäliikuntaan soveltuva asu, sisäpelikengät, juomapullo sekä koripallo. Harjoituksissa kannattaa pitää mukana sekä tummaa että vaaleaa paitaa.

PELIKENGÄT: Mitään erityisiä koripallokenkiä ei ainakaan aluksi tarvita, vaan hyvät perus sisäpelikengät sopivat pelaamiseen. Myöhemmin innostuksen kasvaessa, voi harkita lajiin tarkoitettuja sisäpelikenkiä. Koripallokengät on tyypillisesti hieman korkeammalla varrella varustettuja kuin esimerkiksi salibandykengät. Mitkä kengät sitten pelaaja valitsee, on hyvin pitkälti omasta mausta ja pelitavasta kiinni. Esimerkiksi pelinrakentajat ja takamiehen paikkoja pelaavat pelaajat saattavat suosia matalavartisia kenkiä kun taas korinaluspelaajat pitävät enemmän korkeavartisista hyvin tukevista kengistä. Jos kenkävalinta askarruttaa, niin apua kannattaa kysyä valmentajalta. Katukoriskenkien ja sisäpelikenkien tulisi olla eri kengät. Tyypillisesti sisällä käytetyt kengät toimivat hyvin ulkona, jos ne vain jalkaan mahtuu.

Koripallon koko

Treeneissä käytämme lähes poikkeuksetta aina ikäluokalle tarkoitettua palloa. Pelaajien ja vanhempien on hyvä muistaa, että liian suurella ja painavalla pallolla harjoittelu saattaa vaikeuttaa esimerkiksi heittotekniikan oikeaa oppimista. Sen vuoksi on suositeltavaa, että pelaajalle ostetaan aina oikean kokoinen pallo harjoitteluun. Suositellut pallokoot ja ikäluokat alla, Ensimmäisissä (kokeilu)treeneissä ei tarvitse olla välttämättä omaa palloa, sen saa lainaan seuralta.

Koko 3

Tyyppi: Tekniikkapallo
Kenelle: Erinomainen tekniikkapallo esim. heittotekniikkaharjoitteluun

Koko 4

Tyyppi: Koriskerhopallo
Kenelle: Koriskerholaiset ja alle kouluikäiset. HUOM! Kaikille kerhokorislaisille pallo kuuluu kausimaksuun mukaan.

Koko 5

Tyyppi: Minipallo
Kenelle: Minit (PU12/TU12)

Koko 6

Tyyppi: C-pallo
Kenelle: C-pojat (PU14), C-, B- ja A-tytöt sekä naiset

Koko 7

Tyyppi: Miesten pallo
Kenelle: B- ja A-pojat sekä miehet

Koko 3x3

Tyyppi: 3X3 pelimuodossa käytetään siihen kehitettyä omaa palloa.

kylie-osullivan-BfaBLVCBTI8-unsplash
image-from-rawpixel-id-513498-jpeg.jpg

VAKUUTUS JA LISENSSI

Seura ei vakuuta pelaajia oletuarvoisesti. Joissakin ryhmissä/joukkueissa lisenssi ja vakuutus kuuluvat kuitenkin kausimaksun hintaan – lisätietoa ryhmien/joukkueiden omilta sivuilta tai ilmoittautumissivulta (myClub). Vakuutuksen voi ostaa lisenssin yhteydessä tai sen voi hankkia oman vakuutusyhtiön kautta, mutta varmista kuitenkin vakuutusyhtiöstäsi vakuutuksen kattavuus.