Salibandy – pelipassi ja vakuutus

Pelipassit

Pelipassi on Salibandyliiton nimitys (peli)lisenssille. Kaikilla sarjapelejä joukkueessa pelaavilla tulee olla voimassa pelipassi ja sen lunastamisesta on vastuussa pelaaja ja hänen huoltajansa. Joukkueenjohtaja tarkastaa jokaisen pelaajan pelioikeuden ennen pelaajan ensimmäistä ottelua. Pelipassin voi hankkia vakuutuksellisena tai ilman vakuutusta, jos pelaajalla on oma kilpapelaamisen kattava vakuutus.

Osassa joukkueista/ryhmistä pelipassi kuitenkin kuuluu kausimaksun hintaan – varmista joukkueen sivuilta, hinnastosta tai joukkueeseen ilmoittautumisesta (myClub). Lisätietoja saat aina myös joukkueenjohtajalta tai vastuuvalmentajalta.

Vakuutukset

Seura ei vakuuta pelaajia keskitetysti urheiluvakuutuksella, joten vakuutuksen voi hankkia omasta vakuutusyhtiöstä (varmista omasta vakuutusyhtiöstäsi vakuutuksen kattavuus), tai lisenssin oston yhteydessä Suomen salibandyliitosta. Salibandyliiton yhteistyökumppani urheiluvakuuttamisessa on Pohjola Vakuutus Oy.

Vakuutus on pakollinen kaikille sarjapelejä pelaaville pelaajille ja pelaaja tai hänen huoltajansa huolehtii vakuutuksen olemassaolosta. Osassa joukkueista/ryhmistä vakuutus kuitenkin kuuluu kausimaksun hintaan – varmista joukkueen sivuilta, hinnastosta tai joukkueeseen ilmoittautumisesta (myClub). Lisätietoja saat aina myös joukkueenjohtajalta tai vastuuvalmentajalta.

Suomisport

Suomisport on koko Suomen Olympiakomitean rakentama liikunta- ja urheiluyhteisön yhteinen digitaalinen palvelu, joka helpottaa liikkujien, seurojen ja liittojen arkea. Suomen Salibandyliitto myy ja hallinnoi pelipassit ja vakuutukset Suomisportissa.

https://suomisport.fi/

Tietojen luovutus pelipassirekisteriin

Ilmoittautuessa joukkueeseen pelaaja (tai alaikäisen pelaajan kyseessä ollessa, pelaajan huoltaja) suostuu siihen, että seura luovuttaa tarvittavat henkilötiedot Salibandyliiton pelipassirekisteriin Suomisportiin, sekä tapaturman/äkillisen tapahtuman sattuessa myös vakuutusyhtiölle.