02 Seuran jäsenyys

Seuran jäsenyys

Seuran jäseneksi voi hallitus hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä. Seuran toimintaan osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä.

Seuran jäsenluokat ovat:

 • Toimihenkilöjäsen = kaikki seuran toimihenkilöt mukaan lukien hallituksen jäsenet
 • Varsinainen jäsen = 18 vuotta täyttänyt seuran harrastaja
 • Juniorijäsen = alle 18-vuotias seuran harrastaja
 • Kunniajäsen = seuran kokouksen nimittämä
 • Kunniapuheenjohtaja = seuran kokouksen nimittämä
 • Kannattajajäsen = yksityinen henkilö tai oikeuskelpoinen yhtiö, joka tukee seuran toimintaa.

Liity seuran jäseneksi

Voit ilmoittautua seuran jäseneksi (juniorijäsen tai varsinainen jäsen) täyttämällä jäsentietosi myClubissa. Voit ilmoittautua joko erikseen jäseneksi alla olevan “Ilmoittaudu jäseneksi”-linkin takaa tai antamalla jäsentiedot ilmoittautuessa joukkueen/ryhmän toimintaan. Kaikki seuramme avoimet joukkue-/ryhmäilmoittautumiset löydät myClubin Ilmoittautumiset-sivulta (alla linkki “Katso avoimet ilmoittautumiset”).

Voit ilmoittautua seuran kannattajajäseneksi täyttämällä jäsentietosi myClubissa. Jos haluat ilmoittautua kannattajajäseneksi yrityksenä, ota yhteyttä seuran toimistolle (yhteystiedot).

Jäsenyyden päättyminen

Yhdistyslain mukaan jäsen voi erota yhdistyksestä tai yhdistys voi erottaa jäsenen yhdistyksestä erottamisprosessin kautta.

“Yhdistyslain mukaan jäsen voi erota yhdistyksestä tai yhdistys voi erottaa jäsenen yhdistyksestä erottamisprosessin kautta. Urheiluseuran jäsenyys ei ole koskaan määräaikainen. Jäsenyys ei pääty, kun jäsenmaksukausi päättyy.” (Jäsenyydestä puhuvat kaikki – mitä jäsenyys itse asiassa on? Rainer Anttila, Olympiakomitea)

Jäsenyys jatkuu, mutta jäsenoikeudet muuttuvat seuran säännöissä kirjatulla tavalla, jos jäsenmaksu on maksamatta. Oikeus osallistua toimintaan päättyy, kun toimintamaksun maksukausi päättyy. Jäsenyys on siis eri asia kuin toimintaan osallistuminen ja niitä käsitellään irrallaan toisistaan.

06 Seuran jäsenyydestä eroaminen

Oikeus edustaa seuraa

Seuran jäsenyyden omaavilla henkilöllä on oikeus edustaa seuraa kilpailuissa.​ Seuran jäseniä ovat myös seuran toimihenkilöt, eli joukkueenjohtajat, valmentajat, ohjaajat, rahastonhoitajat, joukkueen huoltajat, hallituksen jäsenet, yms.​

Jäsenmaksu sisältää

 • Kirjanpito-ohjelmisto, tilitoimistopalvelut sekä tilintarkastus
 • Seuran taloushallinnon ja muut yhteiset hallintokulut
 • Tilinhoitokulut
 • Jäsenkortin edut
 • Kirjanpidon
 • Vuositilinpäätöksen + veroilmoituksen
 • Jäsenrekisterikulut (myClub)
 • Kotisivut + domainvuokra
 • Muut seuran toimiston kulut

Äänestysoikeus

Jokaisella liittymismaksunsa ja kokoukseen mennessä jäsenmaksunsa maksaneella kahdeksantoista (18) vuotta täyttäneellä varsinaisella jäsenellä, kunniajäsenellä ja kunniapuheenjohtajalla, kannattajajäseniä lukuun ottamatta, on yksi (1) ääni. ​Valtakirjalla ei saa äänestää.

Päätösten moittiminen

Yhdistyksen jäsen, hallitus ja hallituksen jäsen saavat moittia yhdistyksen päätöstä yhdistystä vastaan ajettavalla kanteella, jos päätös ei ole syntynyt asianmukaisessa järjestyksessä ja virhe on voinut vaikuttaa päätöksen sisältöön tai muuten yhdistyksen jäsenen oikeuteen taikka päätös on muuten yhdistyslain tai yhdistyksen sääntöjen vastainen.​

Jäsenmaksut 2023

 • Juniorijäsen 20,00 €
 • Varsinainen jäsen 20,00 €
 • Toimihenkilöjäsen 0 €
 • Kannattajajäsen 50,00 €

Seuran juniorijäseneksi tai varsinaiseksi jäseneksi elokuussa tai myöhemmin liityttäessä, jäsenmaksu on puolet koko kalenterivuoden jäsenmaksusta.​

Jäsenkorttisi

Jäsenkortti löytyy klikkaamalla myClub-mobiilisovelluksen alapalkissa olevaa koti-kuvaketta ja valitsemalla Jäsenkortit. Mikäli sinulla on jäsentili useammassa seurassa, löydät kaikki jäsenkorttisi samalta sivulta.

Jäsenedut

Jeans Relax

Saat 20 % alennuksen normaalihintaisista tuotteista seuran jäsenkorttia näyttämällä. Alennusta ei voi yhdistää muiden kampanja- ja tarjoushintojen kanssa.

Jeans Relaxilta löydät farkkuja ja muita asuja miehille, naisille, nuorille ja lapsille. Asut senttikoosta alkaen aikuisten kokoihin. Merkkeinä mm. Timezone, Levi`s, Jack&Jones, Only, Only&Sons, Brandit.

Jeans Relax Facebookissa

XXL REWARD

XXL ja Wild Duckz ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen. XXL toimii jatkossa seuran virallisena tavarantoimittajana yhdessä Puma-tuotemerkkien kanssa. XXL REWARD -jäsenenä voit tukea omaa seuraasi jokaisella ostoksellasi. Samalla olet oikeutettu tuntuviin REWARD jäsenetuihin.

Kun jatkossa asioit REWARD -jäsenenä XXL:ssä, muista nämä, jotta ostoksesi rekisteröityvät automaattisesti ja olet oikeutettu jäsenetuihin:

 • Kirjaudu käyttäjätilillesi, kun teet ostoksia verkkokaupassa
 • Ilmoita käyttäjätiliisi liitetty puhelinnumero tavaratalon kassalla

Lisätietoa: https://wildduckz.fi/xxl

Pihlajalinna Bonus

Kempele Wild Duckz ry ja Pihlajalinna ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa laadukkaan hoitopolun kaikille Kempele Wild Duckzin jäsenille sekä heidän läheisilleen. On kyse sitten äkillisistä tapaturmista tai yleisterveydenhuollon palveluista, löytyy Oulun toimipisteestä Hiirosesta palvelua eri tarpeisiin.

Kaikki yksityisesti maksetut tai vakuutusyhtiön maksamat käynnit Pihlajalinnan lääkärikeskuksissa ja sairaaloissa kerryttävät seurallemme maksettavaa tukisummaa. Sinun tarvitsee vain rekisteröityä Pihlajalinnan kanta-asiakasohjelmassa seuramme tukijaksi. Liittymällä saat myös käyttöösi Pihlajalinnan kanta-asiakasedut. Voit liittää mukaan samassa taloudessa asuvat perheenjäsenet sekä jakaa tätä viestiä eteenpäin muille, joiden haluaisit tukevan seuramme toimintaa vaivattomasti.

Lisätietoa: https://wildduckz.fi/pihlajalinna