Kempele Wild Duckz ry
Moni-/yleislajiseura Kempeleestä, salibandy ensimmäisenä lajina.
Lisää sähköpostiosoitteesi ja salasanasi, ja klikkaa ”Kirjaudu sisään”
Jos sinulla tai huollettavallasi (lapsella) ei ole vielä myClub tiliä ja/tai Wild Duckzin jäsentiliä, klikkaa ”Ota jäsentili käyttöön”
Käyttöohjeet harrastajille ja heidän huoltajilleen
Käyttöohjeet toimihenkilöille (jojot, valmentajat, yms.)
myClubin omat käyttöohjeet
Seura on vastuussa valmentajistaan, joten seuran hallituksen tulee hyväksyä jokainen valmentaja pestiinsä. Jokainen vastuuvalmentaja allekirjoittaa sekä valmentajasopimuksen, että salassapitosopimuksen.
Lisäksi erillisen salassapitosopimuksen allekirjoittavat ne henkilöt, jotka käsittelevät jäsenrekisteritietoja tai muita seuran henkilötietoja.
Vapaaehtoisten osalta rikostaustaote selvitetään valmentajilta, joukkueenjohtajilta, huoltajilta sekä muilta seuran määrittelemiltä lasten ja nuorten kanssa läheisesti toimivilta.
Lisätietoa tulossa.
Pelaaja liittyy mukaan Kempele Wild Duckz ry:n joukkuetoimintaan maksamalla seuran jäsenmaksun, toimintamaksun sekä joukkueen perimän kausimaksun.
Tämän lisäksi edustus- ja kilpajoukkueissa D-junioreista alkaen pelaaja tai alaikäisten kohdalla hänen huoltajansa allekirjoittaa pelaajasopimuksen, joka velvoittaa pelaajan pelaamaan joukkueessa koko pelikauden.
Pelaaja sitoutuu noudattamaan:
Alle 18-vuotiaat: Ilmoittautumalla joukkueeseen huoltaja hyväksyy, että huollettavaa voidaan valokuvata ja kuvia julkaista seuran verkkosivuilla ja seuran sosiaalisessa mediassa.
Täysi-ikäiset: ilmoittautumalla joukkueeseen hyväksyy, että häntä voidaan valokuvata ja kuvia julkaista seuran verkkosivuilla ja seuran sosiaalisessa mediassa.
Mikäli pelaaja siirtyy seuraan toisesta seurasta, tulee tehdä pelaajasiirto. Tämä toteutetaan yhdessä joukkueenjohtajan ja seuran toimiston kanssa.
Perusperiaate on, että pelaajat harjoittelevat ja pelaavat ensisijaisesti omassa ikäluokassaan.
Yli-ikäisenä pelaajana (Y-pelaaja) on tietyissä tapauksissa mahdollista liittyä nuoremman ikäluokan joukkueeseen. Tästä on sovittava yhdessä seuran valmennuspäällikön/juniorivastaavan, joukkueenjohtajan sekä valmentajien kanssa.
Mikäli on painava perusteltu syy, esim. perhe, asuinpaikka tai kaverit, voi nuorempi pelaaja pelata vanhemmassa ikäluokassa. Samalla täytyy ottaa huomioon pelaajan henkilökohtainen fyysinen valmius pelata vanhemmassa ikäluokassa.
Tapauksissa, joissa pelaaja siirtyy joukkueesta toiseen, asia täytyy sopia huoltajien, kummankin joukkueen valmennusjohdon, sekä pelaajan kanssa. Pelaajasiirto ei saa hankaloittaa kummankaan joukkueen toimintaa. Ja jos siirto epäonnistuu jostain syystä ja pelaaja haluaa palata takaisin ”vanhaan” joukkueeseensa, siihen annetaan mahdollisuus.
Lapsella/nuorella tulee olla mahdollisuus harrastaa useampaa lajia samanaikaisesti.
Kahden lajin kilpailukausien ollessa eri vuodenaikoina, jaetaan kaudet yleisellä tasolla seuraavasti (ovat kuitenkin myös sovittavissa erikseen joukkue- ja/tai pelaajakohtaisesti):
Kesäkaudella pääpaino on kesälajissa sekä talvikaudella pääpaino on talvilajissa. Pääpaino tässä tarkoittaa sitä, että lajikohtaiset harjoitukset, sekä pelit saavat etuoikeutetun aseman. Esim. jos kesäkaudella on samaan aikaan sekä salibandy, että jalkapalloharjoitukset, jalkapallo on etusijalla.
Jos lapsi/nuori harrastaa talvi-, tai kesäkaudella kahta tai useampaa lajia, on myös tähän annettava mahdollisuus. Pelisäännöt kuitenkin tulee sopia valmentajien, pelaajan huoltajien, sekä pelaajan kesken ennen kauden alkua, jotta ei tule ”sanomisia” kesken kauden.
Pelaaja saa osallistua joukkueen ulkopuolisiin saman lajin tapahtumiin, kuten muiden joukkueiden treenit, harjoituspelit, yms. kunhan niistä on etukäteen sovittu joukkueenjohdon kanssa. Nämä tapahtumat evät kuitenkaan saa estää osallistumasta joukkueen omiin tapahtumiin (pelit, harjoitukset, yms.), eli oman joukkueen tapahtumat ovat aina etusijalla (pois lukien usean harrastuksen yhteensovittaminen).
Pelaajan polku määrittää eri ikäryhmien harjoittelua sekä toimintaa. Seurassa pelaajapolku kulkee nimellä #pelaajatekomo. Tästä lisää joko seuran verkkosivuilta tai erillisestä dokumentaatiosta.
Pelaajien maksuista lisää seuran talousohjesäännöissä.
Seura valitsee joukkueisiin valmentajat. Muut toimihenkilöt valitaan aikuisjoukkueissa joukkuekokouksessa ja junioreilla vanhempainkokouksessa, joita tulee järjestää vähintään kerran pelikaudessa.
Pelaajien huoltajat ovat toiminnan tärkeimpiä tukijoita. Huoltajat allekirjoittavat pelaajasopimuksen lapsen ollessa alle 18-vuotias. Lisäksi huoltajat toimivat seuran tavoitteiden ja arvojen mukaan, sitoutuvat noudattamaan seuran sääntöjä, joukkueen yhteisiä pelisääntöjä sekä toimimaan niiden ja lajiliittojen sääntöjen mukaan.
Huoltajat osallistuvat seuran ja/tai joukkueen vapaaehtoistyöhön yhteisen harrastuksen hyväksi sekä ymmärtävät omalta osaltaan toiminnassaan lasten harrastustoiminnan periaatteet. Esimerkkeinä vapaaehtoistyöstä ovat toimitsijat Koripalloliiton/Salibandyliiton virallisissa otteluissa, kioskitoiminta sekä muut yhteisesti sovitut seuran ja/tai oman joukkueen talkoot.
Pelaajien huoltajilta edellytetään arvostavaa käyttäytymistä tuomareita, vastustajia, näiden huoltajia sekä oman joukkueen jäseniä kohtaan.
Seura hoitaa salien kausivaraukset ja jakaa salivuorot joukkueille niiden tarpeen mukaisesti. Seura varaa vuoroja Kempeleen kunnan saleista sekä Kempelehallista ja Zemppi Areenasta.
Yksittäisiä tapahtumia varten joukkueet voivat varata salivuoroja muistakin saleista.
Seuran tavoitteena on kasvattaa pelaajat urheilulliseen elämäntapaan. Tämä tarkoitta sitä, että kaikki tilaisuudet ovat päihteettömiä. Tämä koskee sekä pelaajia että joukkueiden toimihenkilöitä, mutta myös vanhempia. Päihteiksi luetaan esimerkiksi alkoholi, tupakkatuotteet (kuten nuuska), huumeet, doping, yms. Jos havaitaan päihteiden käyttöä, joukkueiden toimihenkilö tai seuran jäsen keskustelee heti asianomaisen kanssa ja sovitaan ne keinot millä käyttö saadaan lopetettua. Jos pelaajan tai joukkueenjohdon päihteiden käyttöä ei saada loppumaan, joudutaan pahimmassa tapauksessa henkilö erottamaan seurasta. Vanhemmalta, joka pyynnöistä huolimatta ei lopeta päihteiden käyttöä, voidaan evätä pääsy seuran tilaisuuksiin.
Myöskään energiajuomat eivät kuulu harjoituksiin tai muihin joukkueen tilaisuuksiin.
Samoin lisäravinteet (pois lukien D-vitamiini) tai ns. palautumisvalmisteet ovat tarpeettomia, eikä niiden nauttimisesta ole kasvavalle ja kehittyvälle lapselle hyötyä.
Joukkueissa voidaan ottaa käyttöön Olympiakomitean Urheilun Pelisäännöt ja pelisääntökeskustelun vastuuhenkilönä joukkueenjohtaja (joukkueenjohtajan puuttuessa vastuuvalmentaja tai seuran edustaja).
Tulossa…
Seuralla on oma asujen edustusasumallistonsa, jonka tavoitteena on luoda yhtenäistä ilmettä ja vahvistaa yhtenäisyyden tunnetta. Yhtenäinen pukeutuminen antaa vakuuttavan ensivaikutelman ja helpottaa tunnistettavuutta ”kylällä”.
Seura tekee sopimuksen paikallisen toimijan/toimijoiden kanssa peliasuista, edustusasuista sekä muista joukkueen tarvitsemista tarvikkeista. Yksikään joukkue ei ”sooloile”, eli esim. hanki edustusasujaan muualta.
Seura neuvottelee keskitetysti mainoksia pelipaitoihin sekä muihin asusteisiin. Joukkueet voivat myös myydä peliasuihin omia mainoksiaan seuran mainosten lisäksi. Asujen kuvaukset sekä tilausohjeet julkaistaan seuran verkkosivuilla.
Seuran varustevastaava auttaa tarvittaessa hankinnoissa häneltä saa lisätietoa sopimuksista.
Katso lisää kappaleet:
Vapaaehtoistyöntekijöiden tapaturmavakuutus Tuplaturva korvaa liittojen, liittojen piirien tai alueiden tai urheiluseurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia.
Seuran hallituksen puheenjohtajaa koskevat ongelmat siirretään aina ulkopuolisen sovittelijan ratkaistavaksi.